sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Arkea Villa Rosessa

Arki Sarah-vauvan kanssa on alkanut hyvin Villa Rosessa. Vauva on rauhallinen ja on antanut Sofiankin nukkua öisin muutamia hereilläolohetkiä lukuunottamatta, jolloin vauva on syönyt rintaa, kunnes on nukahtanut tyytyväisena kehtoonsa. Vasta aamun tohinat -keittiöstä kantautuneet pannujen kolinat, ulkoa kuuluneet ovien kolahdukset ja ihmisten huudahdukset, höyryveturin pillin ujellus ja kulkukoirien haukahdukset - ovat herättäneet sekä äidin että vauvan uuteen aamuun. Sofia on viettänyt pitkiä hetkiä kehdon äärellä katselleen nukkuvaa lastaan ja vain ihastellut tämän pieniä sormia ja tummanruskeita silmiä, jotka ovat kohdistaneet katseensa suoraan hänen sinisiin silmiinsä.

Tamarasta ja Ellenistä on ollut Sofialle suuri apu. Ellen on ottanut tavakseen liekutella kehtoa samalla, kun hän on käynyt petaamassa Sofian ja Rolfin sängyn ja pyyhkimässä pölyjä pölyhuiskallaan. Tamara on keitellyt vauvalle löysää velliä, jota Sofia on tarjonnut Sarahille rintaruokinnan välissä. Tamara on myös Sofialle, kuinka vauva kapaloidaan, jotta tämä nukkuisi yönsä paremmin ja tuntisi olonsa turvalliseksi lämpimässä kehdossaan.

Rolfin on kantanut vastuunsa isänä ja hoitanut vauvaa aina kun se vain on ollut mahdollista. Samalla Rolf on kuitenkin hoitanut liikeasioitaan pääkonttoriin ja lähettänyt sähkeitä Johnille, joka on alkanut kosiskella häntä osakkaaksi konepajaansa. Rolfia osakkuus kiinnostaa, mutta myös hänen oma panoksensa rautatiekiskoja rakentavassa tehtaassa on ollut mielekästä. Ison tehtaan kuviot tosin ovat myös väsyttäneet häntä ja ajatus pienemmässä yrityksessä työskentelemisestä on houkutteleva, varsinkin nyt, kun Sofiakin tarvitsisi häntä enemmän.

Villa Rosen makuuhuone on vielä hieman keskeneräinen ja tilaa kylpyammeelle pitäisi saada järjestettyä. Rolf hankki makuuhuoneeseen kauniin sermin, jolla he jakoivat pienen osan makuuhuoneesta kylpyhuoneeksi. Vauvan kylvettäminen keittiössä on osottautunut hankalaksi, joten Sofia on ratkaisuun tyytyväinen. Mutta vaikka Villa Rose onkin uusi ja hän on sen kauniisiin huoneisiin tyytyväinen, on talo liian ahdas heille kaikille. Sofia odottaa, milloin Tamara paljastaa aikeensa kahvilakaupoista, mutta vielä äiti ei ole sanonut heille aikomuksistaan puolikastakaan lausetta. Myös Julian tulevaisuudensuunnitelmat kiinnostavat Sofiaa, mutta siskon alati vaihtuvia mielialoja on ollut vaikea tulkita. Sofia luottaa, että molemmat kyllä ajallaan kertovat hänelle, mitä aikovat tehdä.

 
 
 
 
Sermin rakentaminen nukkekotiin oli hauskaa mutta vaativaa puuhaa :) Tein sermin paperista, paksusta foliopahvista, kultapitsistä ja bamburimoista ja liimasin erikeepperillä osaset yhteen. Saranat tein taipuisasta kuparilevystä, jotka nidoin kiinni "paneeleihin". Saranat jäivät turhan paljon näkyville, mutta ainakin sermiä voi nyt huoletta taivutella eri asentoihin. Koska en juuri ota mittoja tehdessäni huonekaluja nukkikseen, tuli tästäkin tekeleestä hieman liian korkea, muuten olen työhöni tyytyväinen. On ihanaa nähdä omien kättensä jälki nukkekodissa :)
 


4 kommenttia:

  1. Kylläpä nuori perhe kuulostaa onnelliselta uudessa ihanassa kodissaan! Onnen hehkun voi ihan tuntea rivien välistä :-)

    VastaaPoista
  2. Kaunis sermi. Kaikki tuntuu asettuneen uomiinsa Villa Rosessa ja elämä soljuu rauhaisaan eteenpäin...

    VastaaPoista