perjantai 11. tammikuuta 2013

Herkuttelua!

Sofia, Julia ja Tamara istuvat olohuoneen pöydän ääressä herkuttelemassa ihanilla leivonnaisilla. Pöydässä on suussa sulava mansikkahyytelökakku, jota kolme naista vuoroin ylistävät. "Tällaisia haluan kahvilassanikin myydä", sanoo Tamara ja tyttäret nyökyttelevät yksimielisinä. Naiset uppoutuvat keskustelemaan tulevan kahvilan mahdollisista herkuista. Keskustelu saa Tamaran mietteliääksi. "Voi olla, että joudumme palkkaamaan jonkun apulaisen kahvilaan. Olen nimittäin ajatellut, että kahvilassa olisi myös viinitarjoilua ja itse en tunne kovin hyvin anniskeluoikeusasioita", hän tuumii. Tyttäret katsahtavat toisiinsa. Toivottavasti äiti ei suunnittele liikaa puuhaa itselleen, nyt kun Sofian ja Rolfinkin koti on vasta rakenteilla ja Julian elämä - sekä Tamaran itsensäkin - epävakaalla pohjalla. Toisaalta äiti tarvitsee nyt tekemistä, Sofia mietiskelee. Äiti ei saa tarkertua liikaa vain sairaan isän hoitamiseen, häenllä täytyy olla jotain omaa, ja ehkä se on juuri kahvila, Sofia järkeilee ja luo lämpimän katseen äitiinsä. Hän uskoo, että kaikki järjestyy ajan kanssa.

 Ihana kahvihetki perheen naisten kesken

 
 
Naisten herkutellessa ihanalla kakulla oli Ellen pistänyt töpinäksi väliaikaisen asunnon alakerrassa. Perheen nuoret naiset olivat jo jonkin aikaa valittaneet asunnon kalseasta tunnelmasta, olivathan seinät puhtaanvalkoiset ja muistuttivat heitä sairaalan kauttaaltaan valkeasta tunnelmasta ja siitä, etteivät he voineet olla isänsä luona joka hetki. Etenkin tyttäret halusivat, että väliaikaistakin asuntoa sisustettaisiin edes hieman, sillä kukaan ei tarkalleen tiennyt, kuinka kauan Villa Rosen valmistuminen kestäisi. Ajat olivat rakennusteollisuudessa epävakaat ja vaikka Rolf oli jo pariin otteeseen käynyt hoputtamassa rakennusmiehiä, tuntui joskus siltä, että he viihtyiät mieluummin läheisessä pubissa kuin työmaalla. Niin, Ellen todellakin oli pistänyt töpinäksi ja luonut kauniilla seinävaatteilla lämpimän tunnelman asuntoon, jota naiset leikkimielisesti kutsuivat nimellä "Snow White", "Lumikki".
 
Rolf katselee, kun Ellen asettelee seinävaatetta paikoilleen.

 


5 kommenttia:

  1. Ihania asioita on tulossa, kaffelaa ja tarjoilijaa ja remonttikin, eli talo valmistuu pikkuhiljaa... Tuo Tamara on kyllä yliveto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Odotan itsekin innolla, että saisin näitä juttuja edistettyä. On tämä vaan niin ihana harrastus!

      Poista