sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Petit Paris'n avajaiset

Julian ja Bethin Petit Paris on aukaissut ovensa uteliaille asiakkaille, joita on päivä päivältä alkanut käydä liikkeessä yhä enemmän. Naiset ovat pysähtyneet näyteikkunan eteen uteliaina ja kurkistelleet pitsiverhojen takaa sisälle samalla osoitellen sormillaan kauniiden pukujen kankaita, korkokenkien riviä sekä naulakoissa roikkuvia asusteita. Julia ja Beth tietävät, että vielä on paljon sellaista, mitä täytyy liikkeeseen pikimmiten saada, kuten sovitusnukke ja hattulaatikoita, mutta naiset uskalsivat siitäkin huolimatta avata liikkeen. Tärkeinä olisi saada asiakkaita, vaikka joutuisikin toteamaan, että taftia ei ole vielä tilattu, mutta tilataan, tai että hattutilaus on lähtenyt, mutta hatut eivät ole vielä saapuneet...

Petit Paris'ssa vietettiin avajaisia muutama päivä sitten. Ilta jännitti kovasti Juliaa, joka oli käyttänyt koko viikon eri tehtävien jakamiseen muille. Tamara oli huolehtinut tarjoilusta, Sofia tehnyt kutsukortit ja Julia Bethin kanssa oli pitänyt huolen siitä, että tilatut puvut olivat näyttävästi esillä, kauppa siivottu ja kangaspakat valmiina asiakkaiden hypisteltäviksi. Naiset olivat halunneet, että kaupasta saisi ostettua myös laadukkaita koruja, joten niitä oli laitettu esille myyntitiskille. Koruvalikoimaa laajennettaisiin, mikäli niiden menekki olisi hyvä. Juliaa hermostutti. Beth oli kertonut, että paikalle saapuisi myös lehtitalon edustaja haastattelemaan heitä.

Laura Lundia Lanesta onnittelee ja halaa Juliaa avajaisissa.
Villa Soleilin Christine sinisessä puvussa oli myös kutsuvieraiden joukossa. 


 

Tamara ja Lauran äiti Josephine istahtivat ihmettelemään avajaispäivän tohinaa.

Miehet Rolf, John ja Lauran isä Richard menivät välillä
avajaisten tungoksesta polttelemaan sikareita kaupan ulkopuolelle.

 Avajaiset onnistuivat hienosti ja liikkeessä parveili naisia kolmen tunnin ajan. Osa naisista tuli ystäviensä kanssa, mutta joillakin oli mukana aviomiehensä. Julia yritti kaikin keinoin saada aviomiehetkin viihtymään naistenvaateliikkeessä näyttämällä heille koruvalikoimaa, pyytämällä heitä hypistelemään hienoja kankaita tai etsimään mallikirjasta sopivaa juhla-asun kaavaa vaimolleen. Miehet olivat vaivautuneita, mutta jaksoivat sitkeästi kulkea naisten mukana katselemassa kaupan valikoimaa. Viimeisten vieraiden lähdettyä Julia huokaisi helpotuksesta ja alkoi Bethin kanssa järjestellä asuja ja muita tavaroita paikoilleen vieraiden jäljiltä. Hän käveli näyteikkunan lähelle ja hätkähti. Ikkunan toiselle puolelle oli ilmestynyt kiharahiuksinen mies, joka katsoi suoraan Juliaan. Heidän katseensa kohtasivat, mutta ennen kuin Julia ehti enempää reagoida, oli mies hävinnyt.

"Näitkö saman kuin minä?" kysyi hämmentynyt Julia Bethiltä, joka pyyhki pölyhuiskalla korkokenkähyllyä. "Kyllä näin", Beth vastasi hymyillen. "Selvästi joku taiteilijapersoona. Mies ei voinut olla ihailematta kauneuttasi." Julia puuskahti jotain epämääräistä Bethille, mutta hänen ajatuksensa viipyivät miehessä vielä illemmallakin, jolloin koko perhe oli kokoontunut Villa Roseen iltateelle Lundia Lanen Lauran, tämän lasten ja vanhempien kanssa. Hän oli avajaisista niin väsynyt, että vetäytyi yöpuulle aikaisemmin kuin muut. Petit Paris'n yhteyteen valmistumassa oleva Julian pieni asunto oli vielä pahasti kesken, joten Julia joutui yöpymään Villa Rosessa. Se ei häntä oikeastaan enää haitannut,sillä hän vietti kaiket päivät kaupassaan kaatuakseen vierashuoneen sängylle vasta illan jo hämärryttyä. Julia ei enää vältellyt Rolfiakaan, mutta ei liiemmin hakeutunut tämän seuraankaan. Hän oli huomannut, että Rolf vietti kaiken vapaa-aikansa Sofian ja Sarahin kanssa. Hyvä näin. Julia painoi päänsä tyynyyn ja avajaisillan tapahtumat vilisivät hänen suljettujen silmäluomien alla. Kuvaan hiipi myös outo tumma mies. Kuka hän oli ja mitä hän halusi Juliasta? Julia päätti ottaa asiasta selvän heti kun vain jaksaisi.Laura lapsineen piipahti Villa Rosessa iltateellä
vielä Petit Paris'n avajaisten jälkeen
                                                        Rolf ja John juttelivat yhteisistä liiketoimistaan.
Lauran sisäkkö Anna ja Ellen viihtyivät
 keittiössä yhdessä jutellen.


1 kommentti:

  1. Ehkä juuri hän! Ehkä juuri hän on Julialle Se Oikea! Tai sitten ei. Aika näyttäköön. Mutta kuka tietää. Julian sydämenasiat voivat hyvinkin saada uuden käänteen. Mutta pitäähän Julialle selvitä, kuka se mies oli.

    VastaaPoista