torstai 6. maaliskuuta 2014

Nukkekoti-illassa esiintymässä

Villa Rose - ja itse asiassa koko nukkekotiharrastukseni - on saanut (taas) julkisuutta :) Eräs kulttuuriyhdistys pyysi minua kertomaan harrastuksestani aiheesta kiinnostuneille, ja kutsu sekä imarteli että hämmensi minua. On hassua, että niin moni on jo tietoinen tästä harrastuksestani, vaikka olen ajatellut, että itsekseni tässä näitä juttuja näpertelen :) Tokihan Facebookin Nukkekotiryhmäläiset minusta jo jotain tietävät, mutta että "oikeat ihmisetkin"! 

Ilta jännitti minua kovasti, sillä vaikka ammatikseni esiinnynkin päivittäin, on aivan eri asia kertoa vieraille aikuisille tästä harrastuksesta. Muistan alkuajan noloudentunteen, kun kerroin harrastavani nukkekoteja. Mitäköhän muut tällaisesta harrastuksesta ajattelevat? Oppilaistani osa olikin avoimesti sitä mieltä, että olen taantunut jälleen lapseksi tai tullut jopa hulluksi, mutta aikuiset suhtautuivatkin yllättäen kiinnostuneesti ja jopa ihaillen. "Kuinka pystyt näpertämään jotain noin pientä?" taisi olla yleisimpiä kommentteja.

Jännityksestäni huolimatta Nukkekoti harrastuksena -ilta meni hienosti. Sain todella hyvää palautetta kuulijoiltani, jotka ihailivat kolmea paikalle raahaamaani nukkekotia: Villa Rosea, Cafe Teapotia ja Julian ja Bethin vaatekauppaa. Tämähän oli jo kolmas kerta, kun Villa Rose oli julkisesti esillä. Viime keväänä ensimmäinen nukkekotini oli kahdessa näyttelyssä, ja sitä olisi toivottu kolmanteenkin puolen vuoden näyttelyyn, mutta en tuolloin raaskinut luopua niin pitkäksi aikaa itsellenikin tärkeäksi tulleesta esineestä.

Tässä vielä joitakin kuvia, jotka  jäivät laittamatta viimeisimpään päivitykseeni Julain ja Bethin vaatekaupan, Petit Paris'n avajaisista:

  


2 kommenttia: