tiistai 12. maaliskuuta 2013

Maalamista ja muuta puuhastelua

Villa Rosen tekeminen on edistynyt huimaa vauhtia - ihan itsekin olen yllättynyt, kuinka pitkällä ensimmäinen nukkekotiprojektini onkaan! Maanantaina vapautin nukkikseni liinoista, joilla se oli kokoon liimaamisen jälkeen ollut viikon kahlittuna ja ihastelin sitä, kuinka talomaiselta nukkekoti näyttää kasattuna. Tähän astihan olen katsellut sitä vain irrallisina seininä, lattioina ja kattopaloina. Maanantai oli muutenkin hyvä päivä. Sain pohjamaalattua talon ja maalattua siihen tulevan kauniin ulko-oven. Jäljellä on enää jalkalistojen maalaaminen ja liimaaminen paikoilleen sekä katon tekeminen. Materiaaliksi valitsin lopulta kalanruotokuvioisen paanua jäljittelevän materiaalin, joka liimataan paikoilleen nauhoina. Helppoa, kerrankin!
 
Päädyin maalaamaan Villa Rosen olohuoneen lankkulattian tummalla mahonginsävyisellä maalilla alun epäröinnin jälkeen. Alkuperäinen tarkoitus oli jättää lattia käsittelemättä, mutta tummasävyinen olohuone kaipaa arvoisensa lattian, joten päädyin maalaamaan sen. Jätin maalausjäljen tarkoituksella laikukkaaksi, jotta lattia olisi elävämmän näköinen.
 
Pohjamaalattuna Villa Rose näyttää lähes valmiilta, melkein asuttavalta Sofialle, Rolfille, Julialle ja Tamaralle. Tosin Tamara ei taida kovin kauaa enää nuorten kanssa asua, sillä tein aivan mahtavan löydön noin viikko sitten kirpputorilta...Vanha seinäkello suorastaan kutsui minua ostamaan itsensä tuunattavaksi Tamaralle asunnoksi ja kahvilaksi. Kelloon tuleekin siis alakertaan Tamaran kahvila tai konditoria ja yläkertaan hänelle pieni soma asunto. Kuinka maltan odottaa, että pääsen käsiksi tähän projektiin! Tilannetta ei helpota ollenkaan se, että tulin ostaneeksi myös lapsille nukkekodin, Arthurin, joka sekin kaipaa tapetointia, maalaamista ja muuta puuhastelua.

Villa Rosen ulko-ovi on komea koristeleikkauksineen.
Pelkästään pohjamaali saa nukkekodin näyttämään kodilta.

 

Miniatyristin elämä on ihanaa! Mielikuvitus vain on rajana ja sekin tuppaa olemaan usein rajaton :) Kirpputorilla eräs mies ihmetteli, kun kun katselin tätä ihanaa vanhaa seinäkelloa ja otin siitä mittoja. Kerroin tuunaavani kellosta nukkekodin, ja tämäkös miestä kummastutti! Ei ollut koskaan moisesta tuumasta kuullutkaan! No, me nukkishullut taidamme muutenkin nähdä esineet ja koko elämän ihan eri näkövinkkelistä kuin muut :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti