maanantai 29. joulukuuta 2014

Ompelimo

Julialla ja Bethillä on käynyt tuuri.  He ovat jo pitkään haaveilleet lisätilan saamisesta vaatekauppaan,  sillä yhden huoneen liiketila ei millään riitä Julian ompelutöille eikä kangaspakkojen säilyttämiselle.  He tarvitsivat kipeästi erillistä ompelimoa,  jotta Petit Paris voitaisiin säilyttää pelkkänä vaatekauppana.  Kuin tilauksesta yläkerran kahden huoneen asunto vapautui siinä pientä kultasepänliikettä pitäneen herra Gilfortin äkillisesti menehdyttyä. Neiti Hoffman muutaman korttelin päästä oli mennyt eräänä aamuna pienennyttämään kihlasormustaan herra Gilfortin liikkeeseen, mutta löytänyt tämän tuupertuneena lattialta. Lääkäri piti kuolinsyynä heikkoa sydäntä, vaikka juorut kertoivat herra Gilfortin mieltyneen skottiviskiin, jota hän hurjimpien huhujen mukaan naukkaili aamusta asti. Oli kuolinsyy liiallinen viskin juominen tai ei, tyhjäksi jäänyt huoneisto tuli myyntiin nopeasti, eikä hintakaan ollut esteenä Julialle ja Bethille,  kun he päättivät tarttua toimeen. Beth hoiti liiketilan ostamiseen liittyvät paperiasiat, Julia keskittyi Petit Paris' n tyhjentämiseen nurkkiin kertyneistä kangaspakoista ja keskeneräisten vaatteiden pakkaamiseen yläkertaan muuttoa varten. Ompelukoneen siirtämiseen hän tarvitsi apua ja myös raskaiden kankaiden nostamiseen ja pakkaamiseen laatikoihin. Raskaat taftit ja sametit olivat talven kuuminta muotia, eikä niiden nostelu sujunut Julialta yksin. Rolf, joka oli juuri ohikulkumatkalla työntäen Sarahia potkukelkassa, tarjoutui apuun ja yhdessä he saivat kannettua raskaimmat tavarat yläkertaan.

Illan jo hämärtyessä sytytti Julia öljylampun tulevassa ompelimossa ja katseli ympärilleen.  Tila ei ollut suuren suuri, mutta riittäisi kyllä heidän tämänhetkisiin tarpeisiinsa.  Julian ajatukset palasivat muutaman päivän takaisiin tapahtumiin Johnin pubissa ja öljylampun hehkua tuijottaen hän mietti, kuka oli miehiään tuo merkillinen taidemaalari,  Ruben, jonka hän oli jo kahdesti kohdannut mutta josta hän ei edelleenkään tiennyt juuri mitään. Missä hän piti majaansa, oliko hän tunnettu maalauksistaan? Missä hän maalasi? Julia tunsi itsekin jonkin verran taidetta ja nautti kiertelystä taidenäyttelyissä ja -gallerioissa, mutta ei ollut koskaan törmännyt Rubeniin tai tämän maalauksiin.  Julia rypisti kulmiaan mietteliäänä.  "Älä ala miettiä häntä enempää. Voi olla, ettei koko miestä ole olemassakaan, vaan hän on pelkkä vilkkaan mielikuvituksesi tuote", Julia mutisi itselleen.

Ulko-oven kello kilahti ja Bethin kiharainen pää työntyi ovesta.  "Kaikki kunnossa!" hän huudahti liikekumppanilleen.  "Nyt pitää takoa, kun rauta on kuumaa." Julia ei ollut aivan varma, mitä sanonta tarkoitti, mutta hän tarttui Bethiä käsistä ja he syleilivät toisiaan. Julian Pariisista hankkima koira Brownie haukahti naisen jaloissa ja hyppi innoissaan heidän jalkojaan vasten. Huomenna olisi edessä yhtä sun toista askaretta ompelimossa,  joten naiset päättivät mennä iltateelle Tamaran kahvila Teapotiin suunnittelemaan seuraavaa päivää.


Julia mietteliäänä tulevassa ompelimossaan. On ollut ihanaa keskittyä tämän blogin kirjoittamiseen pitkästä aikaa. Myös Julian ompelimon tekeminen on ollut mukavaa, ja uusia ideoita tuntuu nyt todella pulppuavan! Arkena tähän harrastukseen ei vain ole aikaa, joten nyt nautin täysin siemauksin siitä, että saan puuhastella pitkään tauolla olleen harrastuksen parissa. Julian ompelimo ja sen ympärillä oleva tapahtumat ja ihmiset ovat jatkossakin Elämää Villa Rosen keskiössä, mutta kyllä kerron teille muidenkin henkilöiden kuulumisia. Liitännän nyt tähän muutaman kuvan Villa Rosessa. 


Sofia nukuttamassa pikku Richardia.

Rolf ja Sarah nauttivat jouluna yhdessäolosta ja lahjojen tutkimisesta. 

Ellen on löytänyt keittiöstä hiiren ja yrittää hätyytellä sitä pois.

2 kommenttia:

  1. Oi miten mahtavaa! Juliasta tulee vielä onnellinen. Ja Laura....Kuka tietää, vaikka juuri hän olisi Johnille se oikea. Mutta no, pitää jatkaa lukemista. Sillähän se selviää.

    VastaaPoista
  2. Oi miten mahtavaa! Juliasta tulee vielä onnellinen. Ja Laura....Kuka tietää, vaikka juuri hän olisi Johnille se oikea. Mutta no, pitää jatkaa lukemista. Sillähän se selviää.

    VastaaPoista