lauantai 16. helmikuuta 2013

Odotusta...

Snow Whiten asukkaat uinailevat jonkinlaisen pysähtyneisyyden tilassa. Ollaan kevättalvessa ja päivät kulkevat omalla painollaan; Sofian ja Julian mielestä hitaasti, Ellenin mielestä liian nopeasti, sillä asunnossa on paljon laitettavaa, varsinkin nyt, kun perheeseen odotetaan uutta jäsentä. Kyllä, Sofian taannoinen pahoinvointi oli juuri sitä, mitä Tamara epäilikin: nuori nainen on pieniin päin ja perheeseen odotetaan vauvaa kesän kynnyksellä. Sofian väsymys ja huonovointisuun ovat hellittäneet ja hän on nuoren odottavan äidin tapaan touhukas ja haluaisi jo saada valmiiksi kaiken vauvaa varten. Tamara on koittanut hillitä tyttärensä intoa, sillä hän tietää, kuinka hauras ja särkyvä onni voi olla. Koko perhe oli käynyt edellisenä päivänä kertomassa vauvauutiset isä-Tedille, joka oli liikuttunut uutisesta silminnähden, mutta ollut niin väsynyt, että ei ollut jaksanut jutella heidän kanssaan kuin hetken. Sofiasta oli tuntunut surulliselta lähteä sairaalasta ja astua kirkkaaseen päivänvaloon, joka enteili jo kevään saapumista. Siitä kielivät tippuvat räystäät ja lintujen liverrys, joka pitkän talven jälkeen rikkoi ilmaa kuin vasta teroitettu veitsi. Ilma oli kuulas ja kirkas, niin että silmiin koski hämärissä huoneissa vietetyn pitkän talven jälkeen.

Sofia ja Tamra ovat käyneet katselemassa vauvantarvikkeita, mutta vielä Sofia ei ole uskaltanut ostaa mitään aikaisen synnytyksen pelossa. Raskaus on edennyt hyvin ja Sofia tunnistaa jo kevyet perhosen siipien värähtelyä muistuttavat liikahdukset vatsassaan. Lääkäri on tutkinut Sofian jo pariin kertaan ja lohduttanut, että vauvalla on kaikki hyvin, mutta Sofia ei tästäkään huolimatta ole uskaltanut hankkia vauvalle vielä mitään. Erään liikkeen ikkunassa olevaa kehtoa hän on kuitenkin käynyt ihailemassa ja mikäli kehtoa ei kukaan ole huolinut ennen iltaa, ajattelee Sofia ehdottavansa rakennustyömaalta palaavalle Rolfille, että he kävisivät ostamassa kehdon valmiiksi vauvaa varten.

Iltapäivällä Sofia on lepäilemässä, kun Rolf saapuu kotiin Villa Rosen rakennustyömaalta, jossa keittiön lattioiden kaakelointi on juuri saatu valmiiksi. Sofia ehdottaa Rolfille kehdon ostamista ja nuoripari päättää lähteä heti aamulla kehdon ostoon.

3 kommenttia: